Bankgirot söker en Chefsarkitekt för Swish

2017-03-07 Vet du vad Swish är? Det tar vi för givet då över halva Sveriges befolkning använder appen. Sedan lanseringen 2012 har Swish växt till att bli svenskens självklara val för direkta betalningar mellan privatpersoner.

Under sommaren 2014 lanserades även möjligheten för privatkunder att använda Swish för betalningar till anslutna företag, föreningar och organisationer. Men det stannar inte där, Swish ska bli ännu effektivare och bättre och Bankgirot står nu inför ett av vårat mest spännande och framtidsinriktade arkitekturprojekt! Bankgirot tar nu hem utvecklingen och du som Chefsarkitekt kommer att hålla i ledarfanan kring detta, bryta ny mark och bli en nyckelperson för att skapa de optimala förutsättningarna. Visst låter det intressant?

Ansvarsområde
Som chefarkitekt kommer du ha ett helhetsansvar för Bankgirots IT-lösningar och arkitektur för Swish. Du kommer att driva Swish-arkitekturgrupp, dvs app, applikationer och infrastruktur. Verksamhetsområdet är i snabb utveckling och du behöver arbeta strategiskt samtidigt som du är intresserad av ny teknik inom området. Samtidigt är det viktigt att du trivs med att vara en praktiker som har en egen utvecklar och arkitektkompetens i botten! Din uppgift blir att ta fram IT-lösningar baserade på krav från verksamheten, samt existerande ITtjänster. Du kommer att säkerställa att återanvändning av funktionalitet ligger i linje med de företagsövergripande riktlinjerna för standards och integration inom arkitektur. Det innebär även att du kommer ta fram riktlinjer, strategier och ett väl fungerande ramverk för Swish. Både för applikationen och för gränssnitt till infrastruktur. Rollen innebär också att medverka till att kvalitén i leveransen ligger i harmoni med avtal och överenskommelser. Detta ställer krav på samarbetsförmåga och praktisk problemlösning.

Din bakgrund
Vi söker en senior person med minst 10 års dokumenterad erfarenhet av rollen som arkitekt eller lead-designer inom lösningsarkitektur. Du behöver ha mycket goda erfarenheter av systemutveckling inom Java-relaterade teknologier. Du vet hur man utvecklar system med höga transaktionsvolymer och tillgänglighetskrav. Rollen ställer också krav på vana att driva samtal med verksamhet och leverantörer rörande krav, avgränsningar, ansvarsfördelning samt att ta fram lösningsförslag tillsammans med berörda parter och att sedan ansvara för att dessa implementeras. Till arbetsuppgifterna hör också att med governance-aktiviteter ta fram ett gemensamt ramverk. Du kommer att estimera utvecklingsinsatser i projekt och kunna föra objektiva diskussioner om teknik- och realiseringsval. Du behöver även goda erfarenheter av Agil utveckling och det är meriterande om du är certifierad IT-arkitekt.

Du som person
Som person är du drivande och har en bra helhetssyn för teknik där du även har ett tydligt kundfokus, egen drivkraft och uthållighet. Det är viktigt att du har goda ledaregenskaper för att driva projekt med god struktur och relationsbyggande. Vi ser gärna att du har en akademisk examen som civilingenjör, systemvetare eller motsvarande. Det är viktigt att du har en bra förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Är du strateg, brinner för ny teknik och samtidigt är en genomförare som vill se idéer förvandlas till verklighet så är det här rätt roll för dig!

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Bankgirot med Active Search. För mer information kontakta Alexander Nistad, Rekryterare, Tel: 0733-307 821 Email: alexander@active-search.se

Om Bankgirot

Bankgirot är ett europeiskt clearinghus med uppdrag att leverera marknadsledande lösningar inom betalningsområdet som ökar kundernas konkurrenskraft. Som det enda clearinghuset för massbetalningar i Sverige har Bankgirot en central roll i den svenska betalningsinfrastrukturen och hanterar den stora merparten av denna typ av betalningar. I nuläget är detta en bransch i snabb utveckling och med förändrade förutsättningar.

Varje dag året runt garanterar Bankgirot ett snabbt och säkert betalflöde i det finansiella systemet.

Varje timme flödar betalningar mellan avsändare och mottagare, och varje dag ser vi till att mer än 50 miljarder kronor hamnar exakt där de ska.

Välkommen med din ansökan!