Bankgirot söker Javautvecklare

2017-02-06 Är du javautvecklare som vill jobba med agil utveckling av finansiella tjänster som används av miljoner människor? Vill du jobba i en miljö där man arbetar för att tillsammans nå bästa möjliga lösning? Bankgirot befinner sig i en spännande fas där vi expanderar inom en mängd nya produktutvecklingsområden och vidareutvecklar en rad starka produkter som t.ex. Swish och elektronisk identifiering. Känner du att detta låter spännande så fortsätt att läsa!

Din vardag
Du kommer att arbeta med nyutveckling och vidareutveckling i ett agilt team och våra transaktionsintensiva system med höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Du kommer att få möjlighet att vara med på en spännande förändringsresa, bidra med dina erfarenheter och idéer, lära nytt och tillsammans med engagerade kollegor förverkliga Bankgirots vision för framtiden.

Vi är en organisation som har nära till beslutsfattande och just nu genomför stora satsningar på teknik, ledarskap och att skapa bästa möjliga klimat för samarbete både internt och externt med våra kunder.  Vi har en långsiktig syn på personlig utveckling och grundsyn att medarbete med balans i livet är de som presterar bäst.

Du kommer även att ansvara för att implementera nya tekniker och verktyg för att möta de höga krav och förväntningar på enkelhet, säkerhet och kvalitét som våra kunder har på våra framtida lösningar.

Vem är du?
Vi tror att du har arbetat ett antal år som utvecklare med Java som programmeringsspråk och känner dig hemma med begrepp som JBoss, Spring Boot, Git, Jenkins, Jira, Docker, SQL. Har du även arbetat med CI/CD, DevOps och Scrum/Kanban så är det meriterande.

Hur du har skaffat dig dina kunskaper är inte lika viktigt som din förmåga att använda dig av dem. Du inspireras av att ta ansvar samtidigt som du är prestigelös och lätt delar med dig av både kunskap och idéer.

Som person är du nyfiken och du vet att teknologier, ramverk etc. ständigt utvecklas och förändras och du håller dig hela tiden uppdaterad om vad som sker inom den utvecklingen. Du ser det som en självklarhet att vara en öppen lagspelare som genom initiativ vill lösa problem istället för att älta dem.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Stefan Kiesel via mail stefan.kiesel@bankgirot.se.

Tycker du detta låter intressant är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt till lisbeth.hedberg@bankgirot.se, dock senast 20 februari.

Om Bankgirot

Bankgirot är ett europeiskt clearinghus med uppdrag att leverera marknadsledande lösningar inom betalområdet som ökar kundernas konkurrenskraft. Som det enda clearinghuset för massbetalningar i Sverige har Bankgirot en central roll i den svenska betalningsinfrastrukturen och hanterar den stora merparten av denna typ av betalningar.

Med betalsystemet Betalningar i realtid, som också är det betalningssystem som konsumenttjänsten för realtidsbetalningar Swish bygger på, har skapat nya möjligheter till att erbjuda helt nya sätt att betala på.

Varje dag förmedlar Bankgirot upp till 100 miljarder kronor och varje timme flödar mer än 125 000 transaktioner mellan avsändare och mottagare och vi ser till att varenda krona hamnar exakt där den ska. Exempel på andra tjänster som Bankgirot tillhandahåller är elektronisk identifiering och e-faktura. Bankgirot räknas som en av de viktigaste delarna i Sveriges finansiella infrastruktur.

Vi garanterar flödet. 

Bankgirots verksamhet startades 1959 och sysselsätter idag cirka 240 medarbetare. Bankgirot ägs av SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, Skandiabanken och Länsförsäkringar Bank. 

Välkommen med din ansökan!