Bankgirot söker Testare

2017-01-27 Är du en erfaren testare som drivs av kvalitét och förbättringar och vill arbeta med affärskritiska system? Ser du problemlösning som spännande och intressant och uppskattar förändring? Trivs du med att arbeta självständigt inom ditt ansvarsområde men också gärna bidrar till helheten och teamet? Vill du vara en del av en spännande förändringsresa och påverka hur vi bedriver test i framtiden när vi förverkligar vår vision att vara navet i direktekonomin?

Bankgirots Testcenter ansvarar för Bankgirots totala behov av test och arbetar med att både kvalitetssäkra nya versioner av system samt process- och metodutveckling för att effektivisera och säkerställa att verksamheten arbetar rätt i framtiden.
 
Som testare kommer du  att arbeta mot ett givet antal releaser per år. Du är delaktig i utvecklingsprojekt och kommer  att arbeta med  systemintegrationstester och end-to-end tester samt stötta verksamheten vad gäller acceptanstest av Bankgirots system och produkter.

Arbetet innebär bland annat att:
• Analysera förändringar samt designa och exekvera testfall
• Dokumentera testfall, felrapporter och testresultat i HP QC.
• Analysera testresultaten och granska krav för att minska kvalitetsbrister
• Ha löpande kontakt med interna och externa intressenter, t e x produktägare, systemägare och leverantörer

Vem är du?
Du har minst 5 års erfarenhet i en roll som testare och är van vid test av stordatorsystem, z/OS och systemintegrationer mellan stordator och webbapplikationer. Du har erfarenhet av att arbeta med transaktionsintensiva system, gärna inom bank/finans.

Du har en akademisk utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Som person är du självgående och ansvarsfull, strukturerad och noggrann. I och med att kommer att ha många kontakter, både internt och externt, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du trivs att arbeta i team.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Franson, tfn 08- 08-725 65 00, eller via mail marie.franson@bankgirot.se.

Välkommen med din ansökan som du skickar till lisbeth.hedberg@bankgirot.se senast den 9 februari .

Om Bankgirot

Bankgirot är ett europeiskt clearinghus med uppdrag att leverera marknadsledande lösningar inom betalområdet som ökar kundernas konkurrenskraft. Som det enda clearinghuset för massbetalningar i Sverige har Bankgirot en central roll i den svenska betalningsinfrastrukturen och hanterar den stora merparten av denna typ av betalningar.

Med betalsystemet Betalningar i realtid, som också är det betalningssystem som konsumenttjänsten för realtidsbetalningar Swish bygger på, har skapat nya möjligheter till att erbjuda helt nya sätt att betala på.

Varje dag förmedlar Bankgirot upp till 100 miljarder kronor och varje timme flödar mer än 125 000 transaktioner mellan avsändare och mottagare och vi ser till att varenda krona hamnar exakt där den ska. Exempel på andra tjänster som Bankgirot tillhandahåller är elektronisk identifiering och e-faktura. Bankgirot räknas som en av de viktigaste delarna i Sveriges finansiella infrastruktur.

Vi garanterar flödet. 

Bankgirots verksamhet startades 1959 och sysselsätter idag cirka 240 medarbetare. Bankgirot ägs av SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, Skandiabanken och Länsförsäkringar Bank. 

Välkommen med din ansökan!